Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна розраховує на підтримку ЄС щодо захисту громадян на окупованих територіях

28 січня, 18:15
Фото facebook.com/PMHoncharuk

Україна розраховує на підтримку Європейського Союзу щодо захисту громадян на окупованих територіях.

Про це йшлося під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, передає прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

"Ми вдячні ЄС за те, що він у грудні 2019 року продовжив економічні санкції проти Росії. А сьогодні через так звані «вибори» в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму розширив їх. Україна також розраховує на підтримку ЄС щодо захисту українських громадян на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу від систематичних порушень прав людини", - зазначив Гончарук.

Він додав, що обговорив із Мішелем поглиблення співпраці України та ЄС.

Так, за словами глави уряду, обсяг двосторонньої торгівлі товарами та послугами за 9 місяців 2019 року збільшився на 9,6% і сягнув 39,6 млрд дол. США.

"Оскільки Україна дедалі активніше використовує безмитні тарифні квоти на постачання своєї продукції, Україна виступає за оновлення положень торговельної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Головні цілі, додав Гончарук, яких Україна планує досягти у 2020 році – поглибити секторальну інтеграцію до ЄС у сферах енергетики та цифрового ринку, посилити співпрацю митних органів, розширити та актуалізувати торгівлю, а також зробити Україну невіддільна частина частиною Європейської зеленої угоди.

Він також зазначив, що Україна має високі очікування від Саміту Східного партнерства, який відбудеться у Брюсселі в червні цього року. Прем’єр-міністр закликав ЄС підтримати спільну ініціативу України, Грузії та Молдови із запуску формату посиленої співпраці з асоційованими партнерами у рамках Східного партнерства.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати