Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

60 тонн гуманітарної допомоги привезли на Луганщину волонтери з Рівненщини

27 жовтня, 17:01
Фото надане автором

У благодійній акції «Не будь байдужим» брали участь звичайні жителі шести районів, які за тиждень зібрали вантаж. Цього разу допомога адресована мирному населенню.

У трьох фурах - канцелярія для школярів, продукти і оброблене дерево, з якого зберуть і встановлять дві каплиці на пунктах пропуску в Станиці Луганській і Золотому. Волонтер Микола Лобчук - один з тих, хто супроводжував вантаж, показує зворушливі листи від школярів Рівного, які діти написали своїм ровесникам - луганчанам.

На Луганщині загинули шестеро військових з Рокитнівського району Рівненської області. Керівник району Микола Кушнір підписав меморандум про співпрацю з головою Новопсковської райдержадміністрації: «Коли наші жителі дізналися про акцію, всі активно відгукнулися. Одна бабуся отримала пенсію і купила для нас каністру солярки на цю поїздку, хоча ми не просили. Ми почали цю роботу з відкритим серцем, тому було б приємно почути від людей тут запрошення: «Ми вас чекаємо!» І повірте, з нашого боку затримки не буде! Хотіли б чути від луганчан просто як замовлення, що вам потрібно: ігровий майданчик або щось інше. Для нас буде в задоволення це зробити».

Під час візиту чиновники обох областей намітили кроки співпраці. Так у Луганської області є плани вчитися у рівнян розвивати деревообробну промисловість. А гості зацікавилися тим, як підвищити врожайність зернових. Делегати також пообіцяли запрошувати дітей на оздоровлення та брати участь в обміні досвідом серед педагогів.

Наталія Войнова, Луганська область

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати