Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівський національний університет запрошує на “Ніч у бібліотеці”

27 вересня, 20:52

Захід відбудеться 29 вересня з 21.00 до  23.00 у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул.  Драгоманова, 5) з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та в рамках львівської міжбібліотечної ініціативи “Ніч у бібліотеці”. Музичний супровід проекту – «Мелодія книги» – забезпечуватимуть ансамбль “A capella Leopolis” та Народний камерний оркестр ЛНУ.

За словами керівника прес-центру Франкового університету Тетяни Шемберко,  у читальному залі розгорнуть книжково-документальну виставку рукописних партитур XV – XVІ ст., раритетних друкованих нотних видань та ін., що допоможе поринути у вишукану музичну ретро-подорож сторінками пам’яток із фондів найдавнішої української книгозбірні. 

Т. Шемберко додає, що масштабний проект із реконструкції нотних рукописів розпочато за ініціативи директора Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка у співпраці з мистецькими інституціями та творчими осередками. Зокрема, одній із пам’яток університетської книгозбірні – унікальній Львівській лютневій табулатурі XVI ст. – уже присвячено “Фестиваль давньої музики” у Львові. Одним із гуртів, який спеціалізується на виконанні музики з різних історичних епох зі збереженням давніх манер співу, і є “A capella Leopolis” (керівник – Людмила Капустіна). У виконанні ансамблю під час творчої зустрічі “Мелодія книги” прозвучать композиції, серед яких – духовні піснеспіви з Львівського ірмологіону початку XVІІІ ст. (канти Дмитра Туптала).

Мистецьку атмосферу “Ночі у бібліотеці” творитимуть також настроєві інструментальні твори у виконанні камерного оркестру ЛНУ (керівник – Романа Бурко) та фрагменти із фільмів “Кафедра” і “Створення світла” польського митця Яна Стальони-Добжанського, творча зустріч з яким у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка відбудеться також  29 вересня – о 15.00.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати