Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міжнародну премію ім. Івана Франка вручили на батьківщині Великого Каменяра

27 серпня, 16:48
Фото frankoprize.com.ua

У вівторок, 27 серпня, у 163-тю річницю від дня народження Івана Франка, у Дрогобичі відбулася VI урочиста церемонія нагородження Лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка.

Про це повідомляється на сайті Міжнародного фонду Івана Франка.

Премією нагороджують науковців за дослідження, здобутки та відкриття у галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. Цьогоріч подія зібрала науковців України, Італії, Австрії, Словаччини, відомих франкознавців, громадськість, родину Великого Каменяра та високоповажних гостей.

Із 27 наукових робіт у двох номінаціях, які було подано на премію, найкращою визнали монографію доктора філології Міланського університету Марії Грації Бартоліні «Пізнай самого себе. Неоплатонічні джерела у творчості Г. С. Сковороди» у номінації “За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики”.

У вітальному слові директор Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус зазначив, що діяльність і місія Фонду знайшли підтримку серед українських і закордонних вчених, зокрема Канади та Європи. Пан Ігор також подякував благодійникам, що внесли свої кошти до преміального фонду Міжнародної премії імені Івана Франка, який цього року становив 200 тисяч гривень, і підтримали сталий розвиток важливої української справи у світі.

Нагадаємо, Міжнародна премія ім. Івана Франка є почесним визнанням наукових відкриттів, вагомих здобутків та значних заслуг науковців в галузі суспільних наук та україністики. Премію заснував у 2015 році онук Каменяра  – Роланд Франко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати