Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄІБ створить Європейський гарантійний фонд для боротьби з кризою

27 травня, 17:32

Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) погодила структуру і бізнес-підхід нового Європейського гарантійного фонду для боротьби з економічними наслідками пандемії COVID-19.

Про це повідомила пресслужба банку, передає Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що Європейська рада підтримала створення Фонду як частини комплексу заходів ЄС у відповідь на COVID-19, що дозволить групі ЄІБ розширити підтримку малих і середніх європейських компаній через додаткове фінансування в 200 млрд євро.

"Економічні збитки від пандемії COVID-19 стають все більш видимими: за день сотні тисяч малих і середніх європейських компаній борються за своє виживання. Європейський гарантійний фонд - це своєчасна та направлена відповідь на їх нагальні потреби, що підкріплює національні зусилля країн-членів ЄС ", - наводяться слова президента ЄІБ Вернера Хойера.

Також повідомляється, що на додачу до заснування гарантійного фонду, група ЄІБ впроваджує екстрений заходи, про які повідомлялося в березні 2020 року. Вони повинні переорієнтувати наявні гарантії і підтримати компанії в ЄС в подоланні наслідків кризи. 

Перший захід, запущене ЄІФ (Європейським інвестиційним фондом) 6 квітня, пропонує спеціальні підкріплені ЄС гарантії для стримування впливу пандемії. Вони предоставляють малому і середньому бізнесу і компаніям середньої ринкової капіталізації в ЄС доступ до фінансування в 8 млрд євро.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати