Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Оржель закликав швидше розглянути проєкт закону про пластикові пакети

27 січня, 15:23
Фото Руслана КАНЮКИ, «День»

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель звернувся до депутатів Комітету Верховної Ради із проханням швидше розглянути проєкт закону № 2051-1 “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

“Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель звернувся до депутатів Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування з проханням пришвидшити розгляд законопроєкту № 2051-1 “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”, який знаходиться з 12 листопада у комітеті на розгляді до другого читання”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у своєму листі міністр звернув увагу на швидкі темпи забруднення пластиком довкілля та збільшення територій сміттєзвалищ, отже на важливість якнайшвидшого прийняття законопроєкту.

“Обмеження обігу пластикових пакетів є першою стадією ієрархії поводження з відходами, адже запобігатиме їх утворенню. Відтак, законопроєкт пропонує усунення не наслідків, а причини утворення проблеми”, - зауважив міністр Мінекоенерго.

Оржель зазначив, що міністерство неодноразово наголошувало на необхідності якомога швидшого обмеження використання пластикових пакетів та запровадження в дію заборони з 2021 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати