Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У 2021 рік заходимо з прогнозом зростання економіки на 5%, - Шмигаль

26 грудня, 20:04

У 2021 році згідно з економічним прогнозом уряду зростання економіки України повинно скласти не менше 5%, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"У 2021-й ми заходимо із прогнозами про зростання економіки на майже +5%. Для цього в нас із вами є все необхідне: стратегія, ресурси та готовність спільно працювати заради блага своєї країни", - написав Шмигаль на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу ввечері.

Глава уряду зазначив, що станом на 23 грудня загальний фонд державного бюджету був виконаний на 100%.

"До кінця року доходи бюджету буде суттєво перевиконано. Коли наш Уряд прийшов у березні, відставання по доходах становило майже 40 млрд грн. Завдяки активній роботі по боротьбі зі схемами та скрутками цю цифру вдалося нівелювати. У порівнянні з минулим роком податкові органи завершують рік збільшенням зборів на більш ніж 60 млрд грн", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що держава повністю виконує свої зобов'язання, зокрема, щодо фінансування капітальних витрат.

"На Єдиному казначейському рахунку станом на 23.12 було понад 60 млрд грн, і це абсолютний рекорд на цю дату. Всі борги із зарплат шахтарям виплачені, кошти на закупівлю вакцин виділені, доплати у розмірі 8 тис. грн українцям, діяльність яких буде припинена внаслідок "карантину зимових канікул", вже здійснюються", - підсумував він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати