Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Макрон назвав імовірну дату зустрічі "нормандської четвірки"

26 червня, 15:43
Фото Reuters

Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться у кінці червня або на початку липня.

Про це в ході спільного брифінгу з Петром Порошенком повідомив президент Франції Еммануель Макрон, передає телеканал "112 Україна".

"Зараз вирішується відносно дати. Це буде або кінець червня або початок липня. Зараз ми вчотирьох у найближчі години будемо вирішувати між учасниками. Я не знаю, чи можна мати якісь нові думки та ідеї до того, що вже відомо. Єдине, що можна - намагатися, трішечки змінити методику. Можливо, додати трохи нетерпіння з мого боку, і не звикати до безрезультатної дискусії", - сказав президент Франції.

Він підкреслив, що ситуація на Донбасі протягом трьох років створює великі проблеми як для місцевого населення і України, так і Європи та Росії.

"Моє бажання, щоб ми могли під час нашої наступної зустрічі в "нормандському форматі" дійсно запропонувати цілу серію нових умов для того, щоб з усіх боків знайти конкретні рішення для виходу з кризи. Франція разом з Німеччиною залишається надзвичайно втягнутою у цей процес і наполягає на розвитку цих угод, на їх виконанні", - переконаний Макрон.

Він також виступає за "нормандський формат" за участі ОБСЄ.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати