Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кримські татари вийшли на акцію-протест до 6-ї річниці окупації пів-острова Російською Федерацією

26 лютого, 17:42
Фото: Павло Паламарчук

На площі Ринок у Львові сьогодні пройшла публічна акція-протест «Крим – це Україна!». Захід приурочили до 6-ї річниці окупації Криму Росією.

Кримські татари, переселенці, активісти та представники влади прийшли на акцію із кримсько-татарськими та українськими прапорами. У своїх промовах вони закликали владу зробити усе можливе, для звільнення Криму, адже він розмінна монета. Також вони вимагали у окупаційної влади повернути незаконно затриманих кримських татар.

«Для мене особисто Крим — частина мого серця. Я часто відпочивав там, коли був малим, після одруження ми з Катериною поїхали туди на медовий тиждень. Окупація Криму — це моя внутрішня трагедія, тому я буду робити все можливе, щоб ми всі могли вільно приїжджати в Крим, адже він був, є і завжди буде Україною. Дуже важливо це пам’ятати. Це наша українська земля. Я маю велику повагу до всіх кримських татар, особливо до тих, хто сьогодні знайшов свій другий дім тут, у Львові. Ми вас прийняли як рідних, бо українці, особливо мешканці Галичини, знаємо, що таке репресії, депортації. Тому тут ви в себе вдома», — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також на щоглі Ратуші під гімн України та гімн кримських татар підняли прапор Криму. На самій же будівлі міськради повісили тематичний банер із написом: «Крим – це Україна! 26 лютого День спротиву! 6 років окупації Криму».

Зазначимо, що до 6 березня у Львові пройде ряд тематичних заходів присвячених річниці окупації Криму.

Павло Паламарчук, "День", Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати