Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці визначили лауреатів літературної премії імені Ігоря Федорова

25 травня, 12:46

Другий рік поспіль Вінницька обласна організація Національної спілки письменників України проводить конкурс на кращий фантастичний твір серед авторів-початківців. Переможців відзначають премією імені Ігоря Федорова – відомого вінницького письменника-фантаста. Цього року на конкурс надійшло два десятки творів від авторів з усієї України. Однак першої премії журі не присвоїло нікому. Друга премія, диплом і грошова нагорода дісталися Наталі Кондратенко з Одеси за оповідання «Нові технології». А лауреатами третіх премій стали Сергій Зінченко з Кривого Рогу за твір проти насіння», Олександр Ігнатенко з Полтавщини за оповідання «Відзначені» та Олександр Тригубов із Сум за «Последний день».

«Окрім цього, члени журі разом із матір’ю письменника Неллею Миколаївною Федоровою вирішили присудити ще дві заохочувальні премії талановитим авторам. Мова йде про Олену Степанець, яка подала на конкурс оповідання «Розшукується дракон», та Наталю Юніцьку за твір «Земна сестра». Вручення нагород відбудеться вже після закінчення карантину. Поки що про конкретний день не можемо говорити, але завчасно повідомимо про дату, час і місце», – уточнив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників Вадим Вітковський

Довідка «Дня». Ігор Федоров – український письменник-фантаст, сценарист і перекладач з англійської мови. Народився і майже все своє життя прожив у Вінниці. Після закінчення середньої школи № 22 вступив до Вінницького політехнічного інституту на факультет автоматики та обчислювальної техніки. Спершу публікуватися у місцевій пресі, а з 1988-го – вийшов загальнореспубліканський рівень. В 1989 році світ побачила його перша збірка фантастичних оповідань «Відкриття». Він писав сценарії, за якими зняли дві серії до культового серіалу «X-Files». Разом з іншими письменниками заснував вінницький клуб любителів фантастики (вінницький КЛФ «Лабораторія»). Ігор Федоров провів кілька всесоюзних зльотів любителів фантастики «Віннікон», сам брав участь у багатьох конвентах наукової фантастики України і Росії. Є автором збірки дитячих казок «Казки дивного лісу» (1996) і книги віршів «Кощуна» (1999). Переклав на російську мову роман американської письменниці Джейн Йолен (Jane Yolen) «Карти смутку» (Cards of Grief, 1984). Автор широковідомих статей про «Вервольф».

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото з архіву «Дня»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати