Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові помер мистецтвознавець Василь Откович

25 травня, 14:25

Лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників, кандидат мистецтвознавства помер після важкої хвороби, не доживши кількох тижнів до 67-річчя.

Аби допомогти Василеві Петровичу подолати хворобу, митці організовували благодійні акції, зокрема – у Національному музеї ім. Андрея Шептицького, щоби зібрати кошти на лікування колеги. На жаль…

Його знали і цінували як дослідника народного іконопису, автора монографій, альбомів, наукових каталогів, численних публікацій, присвячених питанням давнього і сучасного мистецтва, а також проблемам музейної справи та мистецької освіти.

Василь Откович народився 20 червня 1950 на Львівщині. Першу художню освіту здобув у Львівському училищі прикладного мистецтва ім. Івана Труша (відділ кераміки). Згодом закінчив Київський художній інститут (факультет теорії та історії мистецтва).

Працював директором львівського Музею етнографії та художнього промислу, директором Національного музею у Львові. Завідував кафедрою візантології Національного університету ім. І. Франка. Очолював управління культури Львівської облдержадміністрації. Від 2003-го обіймав посаду директора Коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша.

Вічная пам'ять.

Про дату і час прощання й похорону буде повідомлено згодом.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото з відкритих джерел.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати