Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лисенко порадив журналістами не “гнатися” за сенсаціями при висвітленні теми АТО

25 травня, 16:26
Фото Reuters

Під час конференції "Зміна парадигми в урядових комунікаціях", організованої Консультативною місією ЄС в Україні (КМЕС), головний консультант департаменту інформаційної політики АП Андрій Лисенко порадив журналістам не "гнатися" за оперативністю. Він також закликав готувати зважену інформацію, звертаючись до фахівців, повідомляє Укрінформ.

"Це стосується професійних структур і людей, які потрапляють в зону АТО. Перш за все я порадив би спочатку попрацювати з фахівцями, які розбираються у темі, з'ясувати усі обставини і тільки після цього формувати меседж", - сказав Лисенко.

Він навів кілька прикладів непрофесіоналізму у поданні інформації. Зокрема, за словами Лисенка, одна міжнародна організація, яка працює на території України, висловлювала свою позицію щодо певної ситуації, не дочекавшись офіційного повідомлення від компетентних органів. При цьому у складі цієї організації не було фахівців із даного питання, але попри це позиція мала негативне забарвлення. 

"Також була інформація про бомардування Донецька. Тоді йшлося проте, що розбомбили мінами, але ж міна не може долетіти до середини Донецька, бо максимальний політ найбільшого калібру міни становить 7,5 км. А до середини міста - десь 15 км. Тому треба розуміти, про що повідомляється. Бо коли гнатися за швидкістю вітру, то треба швидко організуватися, а не просто видавати інформацію аби показати, що ти перший. Перша хвиля виграшна, якщо все правильно подано, але якщо не правильно, то ви будете у "мінусі" і тоді ваш досвід та авторитет впаде", - підкреслив  Лисенко.

Нагадаємо, МІП презентувало стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати