Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці бійці Нацгвардії пройшли маршем і презентували бойову техніку (фото)

25 березня, 14:24
Фото з архіву "Дня"

До п’ятої річниці створення Національної гвардії України чотири сотні бійців з військових частин 3028 та 3008, що підпорядковуються Західному оперативно-територіальному об’єднанню НГУ, пройшли урочистою ходою у центрі міста та влаштували виставку бойової техніки, яка перебуває на озброєння їхніх підрозділів. За словами командира військової частини 3028, полковника Богдана Вакулка, на виставці предтсавлені бойові машини, які залучаються як до виконання бойових задач на мирній території, так на сході держави, де тривають бойові дії. Серед них сучасні нові зразки озброєння – «КрАЗ Кугуар», СБА «Варта», БТР-4, броньовані КрАЗи, техніка з великою прохідністю, патрульні машини та «швидкі».

«До п’ятої річниці Національної гвардії урочисті заходи відбулися на території військових частин, а продовжилися у центрі Вінниці, адже це не лише наше свято, а свято всіх вінничан, які упродовж п’яти років підтримують наші підрозділи, – каже Богдан Вакулко. – За п’ять років Національна гвардія зробила великий крок вперед, завдяки підтримці командування, держави, влади на місцях ми стали міцнішими. Наприклад, 2014 рік у нашій частині було лише 30 одиниць техніки, при чому пострадянського зразка. На даний момент ми маємо на озброєнні техніку, 90 % з якої нова, а решта – модернізована, тобто переобладнана і осучаснена у плані бойової спроможності. Якщо виставити всі наші одиниці, то головної вулиці Вінниці Соборної не вистачить. Частина озброєння разом задіяна у виконані бойових задач на передовій, де на другій ліній постійно стоять хлопці з нашого підрозділу».

Святкові заходи на площі супроводжував військовий оркестр. По їх завершенні у залі обласної філармонії розпочалося урочисте зібрання з нагоди ювілею, на яке запрошені представники влади, духовенства, силових структур, ветерани частин Нацгвардії, учасники бойових дій та члени сімей загиблих військовослужбовців.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати