Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську затримали кілька сотень учасників акції до Дня волі (фото)

25 березня, 16:38
Фото Reuters

Білоруські правоохоронці затримали сьогодні у Мінську кілька сотень учасників акції до Дня волі, присвяченого 99-ій річниці незалежності Білоруської народної республіки.

О 14 годині за місцевим часом планувався збір учасників акції у центрі міста біля будівлі Академії наук, передає БелаПАН.

Однак за кілька годин до початку акції в центрі міста були зосереджені велика кількість спецтехніки та співробітників міліції та ОМОНу. В центрі міста знаходяться десятки автозаків, водомети і армійські бронемашини.

У суботу вранці стало відомо, що у неофіційному офісі правозахисного центру "Весна" ОМОН провів обшук, затримані 57 осіб, серед них - іноземці, громадяни Росії та Франції. Білоруська асоціація журналістів повідомила про затримання кореспондентів різних ЗМІ.

Пізніше правозахисники повідомили, що всіх затриманих відпустили, проте одного довелося до лікарні через те, що його побили бійці ОМОНа.

 За інформацією Радіо Свобода, кількасот людей, які не змогли потрапити на площу перед Академією наук, зібралися зі зворотного боку міліцейського кордону.

До тисячі демонстрантів стали рухатися по проспекту Незалежності в бік центру, тримаючи національні біло-червоно-білі прапори, скандуючи "Живе Білорусь!" і "Ганьба" щодо міліції та автозаків.

Нагадаємо, вночі у Білорусі затримали одного з лідерів опозиційного Білоруського національного конгресу Володимира Некляєва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати