Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Катар відновив дипломатичні відносини з Іраном

24 серпня, 09:40
Фото Reuters

Катар 24 серпня відновив повні дипломатичні відносини з Іраном, відкинувши вимоги Саудівської Аравії та кількох арабських союзників розірвати зв’язки з Тегераном.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністерство закордонних справ Катару заявило, що посол країни повернеться до Тегерану після того, як його було відкликано 20 місяців тому.

Катарське зовнішньополітичне відомство висловило "прагнення зміцнити двосторонні відносини з Ісламською Республікою Іран у всіх сферах" і повідомило, що міністр закордонних справ Катару шейх Мухаммед бін Абдулрахман ат-Тані обговорив "двосторонні відносини і засоби їх активізації та розвитку" з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Катар та Іран спільно розробляють великі родовища природного газу в морі. Після того, як у червні розпочався дипломатичний конфлікт між Катаром та іншими арабськими країнами, Іран прагнув продемонструвати свою підтримку, зокрема, відправивши до Катару продовольство. Це сталося після того, як Саудівська Аравія закрила для таких постачань єдиний сухопутний кордон.

Раніше влада Саудівської Аравії заявила, що знову відкриє свій кордон з Катаром і не заперечує проти присутності прочан, які хочуть цьогоріч здійснити хадж

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати