Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Туреччина застосувала право вето на співпрацю НАТО з Австрією

24 травня, 09:16
Фото Reuters

Співпрацю Північноатлантичного альянсу буде заблоковано ще з чотирма десятками країн. Серед країн, щодо яких стала потенційною відмова у співпраці опинилась Австрія. Причина тому – застосування Туреччиною права вето на співпрацю НАТО із цією країною, повідомляє УНН.

У відповідь члени Північноатлантичного альянсу прийняли рішення змінити процедуру співпраці між держави, дозволивши двостороннє партнерство.

Австрія не є членом НАТО, але тісно співпрацює з військовим блоком - наприклад, понад 400 австрійських військовослужбовців розміщені в Косово.

Рішення турецької влади застосувати право вето викликано спробами Австрії перешкодити вступу Туреччини в Європейський союз.

Австрія засудила це рішення, назвавши його безвідповідальним.

"Безвідповідальна поведінка Туреччини тільки зміцнює впевненість у тому, що Туреччина ще дуже далека від того, щоб бути частиною Євросоюзу", - йдеться в заяві міністра оборони Австрії Ганса Пітера Доскозила.

Зазначимо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обіцяє відплатити Нідерландам після того, як Амстердам заборонив посадку літака голови Турецького МЗС, який планував провести у Роттердамі агітацію щодо референдуму.

Нагадаємо, ЄС і НАТО засуджують теракт у Манчестері.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати