Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Меркель привітала Макрона з перемогою у першому турі виборів у Франції

24 квітня, 11:26
Фото Reuters

Глава німецького уряду Ангела Меркель вважає, що перемогу у першому турі президентських виборів у Франції здобув "сильний курс щодо сильного ЄС"

Про це повідомляє DW.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель побажала переможцю першого туру президентських виборів у Франції Еммануелю Макрону "усього найкращого".

"Добре, що успішним був Еммануель Макрон зі своїм сильним курсом щодо сильного Європейського Союзу та соціально орієнтованої ринкової економіки", - написав від імені глави німецького уряду її речник Штеффен Зайберт у Twitter.

"Усього найкращого на наступні два тижні", - додав представник уряду ФРН.

 

Gut, dass @EmmanuelMacron mit seinem Kurs für eine starke EU + soziale Marktwirtschaft Erfolg hatte. Alles Gute für die nächsten 2 Wochen.

— Steffen Seibert (@RegSprecher) April 23, 2017

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель також привітав результати виборів у Франції та висловив надію, що Макрон, "єдиний справді проєвропейський кандидат", стане президентом. 

Нагадаємо, лідер політичного руху En Marhe! Еммануель Макрон та очільниця «Національного фронту» Марін Ле Пен отримали найбільше голосів у першому турі та вийшли до другого туру виборів президента Франції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати