Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прикордонники повідомили про заходи безпеки через поширення коронавірусу в Італії

24 лютого, 13:38
Фото: ДПСУ

Державна прикордонна служба України відслідковує ситуацію з розповсюдженням нового коронавірусу в регіонах Італії.

Про це розповів помічник голови Держприкордонслужби України – прессекретар Андрій Демченко.

"Ми відслідковуємо ситуацію, про неї повідомлені всі наші підрозділи, як у пунктах пропуску для авіаційного, так і для автомобільного сполучення, оскільки ми розуміємо, що багато наших громадян відвідують напрямки Італії. Ми посилюємо заходи фактичного спостереження за тими людьми, які можуть слідувати з Італії. Маються на увазі автомобільні пункти пропуску, оскільки якщо йде авіаційне сполучення – це простіше. Автомобільним пунктом пропуску дещо складніше виявляти саме пасажирів чи громадян, які слідують в та з Італії. Крім того, додаткові заходи можуть бути прийняті на засіданні координаційного штабу під егідою МОЗ", - сказав він.

З його слів, якщо будуть прийняті, зокрема, окремі заходи у цьому напрямку, Державна прикордонна служба відразу буде їх виконувати.

На питання про те, чи були виявлені прикордонниками люди з симптомами респіраторних захворювань, зокрема, підвищеною температурою, Демченко повідомив, що наразі таких випадків не відзначалось.

"Ми не спостерігали, на щастя, випадків, щоб хтось мав якісь захворювання. В той же час, наші посилені заходи якраз і стосуються спостереження за людьми, які відвідують, з цього напрямку. І якщо ми будемо виявляти таких людей, то будемо радити відразу їм звернутись до медичних працівників. Або якщо люди будуть скаржитись на стан здоров’я, звісно будемо викликати медиків", - розповів він.

Нагадаємо, за останні кілька тижнів в Італії стрімко збільшилась кількість підтверджених випадків захворювання новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Станом на понеділок, в країні було зареєстровано 165 випадків зараження, з яких 4 – з летальними наслідками.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати