Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музиканти з 8 країн привітають українців з різдвяними та новорічними святами у Zoom

23 грудня, 16:48

«Різдво з Борткевичем» - так називаються  онлайн-посиденьки, які відбудуться просто в Zoomі 25 грудня.

        Музиканти з 8 країн привітають українців з різдвяними та новорічними святами. Zoom-подія буде присвячена постаті українського композитора польського походження Сергія Борткевича і об'єднає виконавців та дослідників його творчості з різних куточків світу.

        Учасниками «Zoom-посиденьок» стануть: Темур Якубов, скрипка  (Україна), Євген Левкулич, фортепіано (Італія), Павло Гінтов, фортепіано США), Джеремая Джонсон, фортепіано  (США), Альфонсо Сольдано, фортепіано (Італія), Аґнєшка Кошчєляк-Надольська, фортепіано (Польща), Надєжда Влаєва, фортепіано  (Німеччина), Клаас Трапман,  фортепіано (Нідерланди), Золтан Алмаші, віолончель  (Україна), Ірина Ушаньова-Рудько, сопрано (Україна), Чіхіро Ішіока, фортепіано (Японія), Малкольм Баллан, дослідник (Англія), струнний квінтет «Натхнення» у складі: Христини Школки, Квітослави Цись, Наталії Мачоган та Олени Гуменюк, Даниїла Грушин (Україна).

        «Український композитор народився на Харківщині в часи Російської імперії, навчався музиці в Німеччині, волею долі через світові війни та непросту політичну ситуацію в різні періоди життя проживав у Криму, Османській імперії, Австрії. Мав зв'язки у дипломатичних колах Бельгії, Англії, Італії, Франції.  Тож закономірно, що географія музикантів, які долучаються до проєкту теж досить широка», - розповідає авторка ідеї та співорганізаторка проєкту Галина Дуб.

         Музичні привітання прозвучать з України, Польщі, Німеччини, Італії, Нідерландів, Англії, США та Японії.  Наприкінці запланована Q&A сесія, де  глядачі зможуть поставити питання до учасників. Автори найцікавіших запитань отримають  компакт-диск з записом творів Борткевича.

         На подію, що розпочнеться  в онлайні о 16:00, - потрібно лише зареєструватись: https://forms.gle/6skyX9SLbRJ8cEqe9

         Під час зустрічі буде презентовано стартову версію сайту, присвяченого композитору. На інтернет-ресурсі буде розміщено актуальні матеріали пов'язані з життям та творчістю митця, представлені наукові роботи та дослідження з різних країн світу (зокрема, вітчизняні), аудіо- та відео-записи творів композитора. Сайт має стати корисним джерелом інформації, особливо для навчальних цілей, адже постать композитора досі лишається недостатньо відомою.

         Створення сайту ініціювала команда проєкту «Борткевич в Україні», учасники якої займаються популяризацією творчості митця і ще в 2017 році організували в Києві міжнародний п'ятиденний фестиваль музики композитора і відтоді продовжують створювати тематичні події.  Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати