Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ужгородом пройшла хода зі 100-метровим прапором

23 серпня, 15:08

Жовто-блакитним стягом об’єднали два береги Ужа.

Розпочався захід на площі Народній в Ужгороді з покладання квітів до пам’ятника Кобзаря та «Молитви за Україну» у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.  

Участь у заході взяли чимало закарпатців, серед них перші особи краю, представники духовенства, освітяни, військові, пластуни та багато інших.  Хода пройшла набережною Незалежності та центральною частиною міста до площі Театральної і пішохідним мостом з’єднала прапором два береги Ужа.

Попереду ходи марширував ансамбль барабанщиць поліції Донеччини, котрі приїхали до Ужгорода на запрошення Геннадія Москаля в рамках акції «Схід і Захід разом».  Колектив барабанщиць був створений минулого року й складається з двадцяти виконавиць – звичайних співробітниць поліції: оперуповноважених, криміналістів, слідчих тощо в тому числі переселенців із окупованих територій.

Завтра Ужгород розбудить усю Україну. О шостій годині ранку тут розпочнеться громадянська мистецько-патріотична акція  «Молитвою за Україну», а о 6.37 –закарпатці разом з Заслуженим академічним Закарпатським народним хором вже четвертий рік поспіль зустрінуть сонце величним Гімном України.

Вікторія Жуйко, Ужгород

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати