Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За останній рік Україна зробила найбільший позитивний "стрибок" у рейтингу відкритих даних у світі

23 травня, 11:30

Сьогодні вночі World Wide Web Foundation оприлюднили результати щорічного дослідження Open Data Barometer щодо стану розвитку відкритих даних у світі.

За останній рік Україна значно покращила свої показники, посівши 44 місце серед 115 країн світу та разом із Грузією зробивши найбільший позитивний "стрибок" у рейтингу. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"У сучасному світі розвиток відкритих державних даних має величезний потенціал. Відкриті дані – це не лише підвищення прозорості та ефективності діяльності органів влади, а й шлях до розвитку потужної індустрії – саме на базі державних даних, що стали відкритими, реалізуються успішні соціально-важливі та комерційні проекти, оборот яких в ЄС вже складає сотні мільйонів євро на рік", - написав Гройсман.

Прем’єр запевнив, що й надалі розвиток відкритих даних залишатиметься одним з головних пріоритетів уряду.

Нагадаємо, Україна вперше потрапила до рейтингу розвитку туризму та індустрії подорожей, який щорічно складається фахівцями Світового економічного форуму (World Economic Forum, WEF) і посіла 88 місце серед 136 країн світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати