Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

57 українських спортсменів претендуватимуть на участь у зимовій Олімпіаді-2018

23 травня, 18:05
Фото: Prime News Ghana

Сьогодні під час засідання Виконкому Національного олімпійського комітету на чолі з президентом НОК Сергієм Бубкою був затверджений список 57 спортсменів-кандидатів для участі в ХХІІІ зимових Олімпійських іграх 2018 року, що відбудуться в південно корейському місті Пхьочхан.

Про це «Дню» повідомила прес-служба НОК України.

Зі списком можна ознайомитись ТУТ.

Список спортсменів сформований відповідно до виконаних кваліфікаційних вимог, затверджених раніше Міністерством молоді та спорту.

Ліцензійний відбір спортсменів для участі в Олімпійських іграх завершиться 15 січня наступного року, а 28 січня передбачена остаточна подача спортивних заявок.

Очікується, що близько 45 спортсменів зможуть представити Україну на головному зимовому форумі чотириріччя у 9-11 видах спорту.

За словами Сергія Бубки, Національний олімпійський комітет з листопада 2016 до лютого 2018 року виплачуватиме 26 стипендій провідним спортсменам з зимових видів для підготовки до Ігор. Загальний обсяг стипендій складає 6 мільйонів гривень.

За інформацію шефа української місії На Іграх-2018 Анни Сорокіної та співголови робочої групи із забезпечення участі в Іграх Миколи Костенка, наразі на майбутніх олімпійських об’єктах проведені всі тестові міжнародні змагання, а українські спортсмени проходять літній період підготовки. Вже починаючи з вересня для представників зимових видів спорту розпочнеться заключна фаза кваліфікаційного відбору для здобуття права на участі в Олімпійських іграх.

XХIІІ зимові Олімпійські ігри відбудуться в м. Пхьочхан (Республіка Південна Корея) з 9 по 25 лютого 2018 року.

Протягом 17 днів близько 2 500 спортсменів з 90 країн світу розіграють 102 комплекти нагород у 15 зимових олімпійських видах спорту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати