Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Варшава висловила занепокоєння арештами журналістів у Білорусі

23 березня, 10:54
Фото з архіву "Дня"

Варшава висловила занепокоєння арештами журналістів й активістів, які мали місце у Білорусі останнім часом.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

“Із занепокоєнням спостерігаємо за випадками арештів незалежних активістів і журналістів. Закликаємо поважати права людини і базові громадянські права”,- йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У ній зазначється, що ЄС призупинив режим санкцій по відношенню до Білорусі з огляду на “позитивні сигнали”, які йшли з Мінська.

“Висловлюємо надію, що Білорусь збереже обраний торік курс на діалог”,- наголошує МЗС Польщі.

У заяві також підкреслюється, що Польща останнім часом ініціювала пожвавлення політичного діалогу з Білоруссю, спираючись на підписану між країнами Угоду про добросусідство і сигнали від білоруської влади про бажання Мінська покращити свої відносини з ЄС.

Упродовж останніх днів в Білорусі мали місце затримання активістів під час протестів у кількох містах країхни проти так званого закону про “дармоїдство”, який передбачає штрафи для громадян, які офіційно не працювали більше ніж шість місяців. Крім того, затримувалися незалежні журналісти, зокрема телеканалу “Белсат”.

Водночас, президент Білорусі Олександр Лукашенко декілька днів тому заявив, що у країні затримано озброєних людей, які готували провокації проти влади. Він наголосив, шо гроші на підготовку йшли з Польщі та Литви, а їх безпосередній вишкіл нібито здійснювався в Україні. На це відразу відреагувало МЗС України, яке назвало заяви Лукашенка “провокаційними”, які не відповідають дійсності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати