Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Венеції дочасно завершили традиційний щорічний карнавал через коронавірус

23 лютого, 17:32
Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN

У Венеції дочасно завершили традиційний щорічний карнавал через побоювання поширення коронавірусу на півночі Італії — станом на 23 лютого в країні зафіксували вже понад сотню інфікованих.

Про це повідомив губернатор регіону Венето Лука Зая, передає hromadske із посиланням на DW.

Він заявив про потребу «вжити кардинальних заходів», до яких належить скасування карнавалу та «навіть більше».

Карнавал у Венеції розпочався 16 лютого і мав тривати до вівторка, 25 лютого.

Венеційській карнавал (Carnevale di Venezia) — традиційний захід, який щорічно влаштовують у тиждень перед великим постом і закінчується він за 40 днів до Великодня. Це костюмоване свято з урочистою ходою, виступами й виставою акторів, неодмінним атрибутом учасників якого є носіння масок і яскравих костюмів.

Також повідомлялося, що італійський модельєр Джорджіо Армані вирішив провести закритий показ на Тижні моди у Мілані — це рішення зумовлене ситуацією навколо поширення коронавірусу на півночі Італії.

Також в Італії через зростання кількості інфікованих китайським коронавірусом ввели обмеження на пересування в північних регіонах країни.

Обмеження стосуватимуться Ломбардії та Венето, які вважаються центром спалаху. Близько 50 тисячам мешканцям цих регіонів заборонили виїжджати з населених пунктів. Також заборонили в'їжджати у міста Ломбардії та Венето.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати