Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна та Японія обговорили співпрацю у сфері кібербезпеки

23 січня, 18:32
Фото: пресслужба РНБО

Україна та Японія провели консультації з кібербезпеки та обговорили двосторонню співпрацю у цій сфері.

Про це повідомляє пресслужба Апарату РНБО України.

"23 січня 2020 року Україна та Японія провели консультації з кібербезпеки. Під час другого туру консультацій, які тривають 23 січня у місті Токіо, сторони обговорили практичні аспекти двосторонньої співпраці України та Японії у сфері кібербезпеки", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, сторони зробили огляд національних стратегій з кібербезпеки та обговорення останніх інцидентів у кіберпросторі.

"Це вже другий раунд українсько-японських консультацій з кібербезпеки. Така двостороння співпраця сьогодні дає нам можливість побудувати більш чіткий план подальшого руху у напрямі покращення систем та заходів з реагування на майбутні загрози", - зазначив заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

За інформацією РНБО, сторони домовилися про взаємодію компетентних органів двох держав щодо побудови відкритого, операційно-сумісного, надійного та безпечного кіберпростору.

Нагадаємо, комітет з питань цифрової трансформації рекомендував Верховній Раді України провести парламентські слухання щодо стану кібербезпеки в Україні та розробити нову стратегію на 2020-2025 роки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати