Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Я була категорично проти відставки уряду, - Климпуш-Цинцадзе

22 травня, 22:19
Фото з архіву «Дня»

"На засіданні уряду сьогодні Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив рішення про подання заяви про відставку. Я була категорично проти відставки уряду. Я - за відповідальність й спадкоємність реформ, європейської та євроатлантичної інтеграціі", - написала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook.

Вона також наголосила, що Україні сьогодні потрібний повноцінний, притомний уряд, для передачі напрацювань за 3 роки новим урядовцям.

"Я - за нову якість політики, відповідно до європейських принципів, а не за постійне руйнування попередніх напрацювань наступними урядами.В ситуації, що склалася, коли новий Президент лише розпочав свою діяльність й парламент в передвиборчому пошуку - більше нема кому.

"Я маю ці серйозні напрацювання у сфері своїх повноважень. Інтеграція до ЄС і НАТО для мене - робота 20-років, а не якийсь випадковий проект. Тож розраховую на те, що нова команда визначить відповідальних осіб та матиму можливість в стисліший термін передати ці напрацювання.І добре усвідомлюю політичні ризики перехідного періоду, який буде сповнений пошуками винуватих і взаємними звинуваченнями", - йдеться у дописі Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що уряд зараз потрібен для втримання ситуації, продовження реформ, збереження територіальної цілісності  та просування України до ЄС і НАТО шляхом, який обрав український народ.

"Я переконана, що пошук відповіді на найважче питання часу - встановлення миру - точно не у заграванні з ворогом й точно не в перекладанні відповідальності на народ на референдумі. І я знаю, що чекати сигналів від Росії зараз - це знищувати збережену Україну. Державницька позиція - зробити для країни те, що можемо зараз, сьогодні", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати