Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розвідка США: РФ намагалася вплинути на президентські вибори не тільки через хакерські атаки

22 квітня, 09:58
Фото: АР

Агенти ФБР заявили, що Росія намагалася вплинути на вибори президента США не тільки через хакерські атаки, але і спробами проникнути в президентську кампанію Дональда Трампа через його радників, повідомляє CNN.

Повідомляється, що відповідний висновок був зроблений на основі зібраних влітку минулого року даних про взаємодію представників кампанії Трампа з росіянами.

Зокрема, американська розвідка вважає, що РФ намагалася проникнути в кампанію кандидата-республіканця через Картера Пейджа, який на той момент обіймав посаду радника Трампа.

У той же час Пейдж відкинув підозри в тому, що коли-небудь збирав дані для Росії. За його словами, він навпаки допомагав розвідувального співтовариства США.

Однак американська розвідка передбачає, що РФ намагалася проникнути у внутрішню роботу кампанії Трампа, використовуючи канали зворотного зв'язку в спілкуванні з людьми з оточення Трампа.

Раніше Трамп назвав звинувачення своїх соратників у зв'язках з російською розвідкою нісенітницею.

Нагадаємо, американське видання The New York Times повідомило про існування записів телефонних розмов, які підтверджують наявність контактів членів президентської кампанії Трампа з представниками російської розвідки за рік до президентських виборів у США в листопаді 2016 року.

За інформацією джерел, один з фігурантів цих телефонних розмов - член передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт, який співпрацював з Опозиційним блоком і організував таємну операцію з лобіювання у Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

Нагадаємо, нинішній скандал назрів після того, як соратник Трампа Майкл Флінн подав у відставку з посади посади помічника президента США з національної безпеки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати