Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колишній генпрокурор Естонії Лавлі Перлінг готова допомагати розвитку української прокуратури

21 жовтня, 13:27

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова провела зустріч з представниками Естонського центру Східного партнерства та обговорила перспективи співпраці і залучення естонського досвіду в процесі реформування органів прокуратури в Україні, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Ми відкриті до нових ідей, нам цікавий позитивний досвід інших європейських країн, який ми зможемо перейняти і застосувати, щоб бути конкурентними", - сказала Венедіктова.

Повідомляється, що на зустрічі головний експерт центру східного партнерства і в минулому генеральний прокурор Естонії Лавлі Перлінг висловила готовність поділитися власним досвідом, отриманим за понад 5 років на посаді, а також залучити кращих естонських експертів у сферах, які є найбільш актуальними для сучасної української прокуратури.

"Разом ми можемо, зокрема, розробити гендерну стратегію, яка допомогла жінкам-прокурорам розвиватися як у професійній, так і в соціальній сфері. Крім того естонські колеги пропонують власну експертну підтримку в сферах розвитку кримінальної юстиції, відкритості прокуратури та ювенального напряму", - зазначила Венедіктова.

Сторони домовилися продовжити роботу над визначенням векторів і створенням плану співробітництва, повідомили в ОГП.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати