Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Краматорську на День Незалежності відкриють фотовиставку про "дітей вільної України на передовій"

21 серпня, 11:47
Фото Анатолія Степанова

На Донеччині у Краматорську 24 серпня відбудеться виставка робіт військового фотокореспондента Анатолія Степанова «Незалежні: Діти вільної України на передовій» – це серія портретів українських військових, які народилися після 1991 року - у вже незалежній Україні.

Портрети воїнів було зроблено в одних із найгарячіших точок фронту – Авдіївці, Красногорівці, Дебальцевому, Попасній тощо, зазначається у повідомленні на сайті Донецької ОДА.

«Їм немає ще і 30-ти років, але вже чотири роки вони захищають право України йти власним шляхом, не питаючи дозволу у «старшого брата». Ці хлопці не застали радянської системи у повноцінному її форматі, тому їх свідомість вільна від імперських амбіцій та загарбницьких замашок, адже у них є власна Батьківщина. У боротьбі за свободу і честь рідної землі ще вчора безтурботна молодь перетворилася на дорослих чоловіків, які чітко усвідомлюють, чому і за що вони воюють. Російська агресія для цих людей – по-справжньому вітчизняна, визвольна війна», - йдеться у описі події на сторінці у Facebook.

Виставка відкриється у приміщенні ДонОДА саме на свято Дня Незалежності 24 серпня, й триватиме по 6 вересня.

Нагадаємо, що недавно фотограф Анатолій Степанов демонстрував свій фотопроект "ВОЇНИ" у Києві. Він від самого початку бойових дій на Донбасі веде фотохроніку подій на фронті.

«Насправді це колись було роботою, скажімо так. Таке явище неприроднє, як «русская весна», пройшло повз мої очі. Війна почалась зі мною 8 квітня 2014 року у Харкові, коли була спроба захопити Харківську ОДА, і вінницька міліція, «Сокіл», просто брутально поклала їх мордою в асфальт… Сепаратисти хотіли мабуть побудувати «Харківську народну республіку», і з цього нічого не вийшло», - розповідав він «Дню».

«Після цього я переїхав у Донецьк. Там це було у розпалі, захоплене ОДА, «хороводи», вони повністю як мавпи мавпували Майдан, намагалися це повторювати, ну це було зовнішньо, наносне, там не було духу Майдану, нічого не було. Але були шини, збирання коштів, люди ходили й казали лозунги розумні, російські прапори всюди були, колорадські стрічки. Все б нічого, але 12 квітня сталося захоплення відділку міліції у Слов'янську, через 2-3 години я вже був там, разом із друзями, ми знімали це все, а 13 квітня я безпосередньо спілкувався із російськими диверсантами, бійцями Гіркіна. Можливо Гіркін це така, скажімо, ширма, бо там були люди такі зовсім інші, такі маленькі сіренькі кардинали, до яких бігали радитися ці бойовики, але вони не хотіли потрапляти у кадр, й було видно, що це були серйозні люди, від них просто віяло смертю і холодом...», - згадував Степанов.

Читайте також - "Світлини, що народжують нові смисли"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати