Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На львівському Фестивалі писанок роблять "Добру справу"

21 квітня, 11:16
Фото автора

Такий святковий і водночас доброчинний захід відбувається у місті Лева вже вдев'яте.

Цього разу на площі Музейній біля  храму Пресвятої Євхаристії (Домініканська церква) виставили для огляду близько півсотні великих (заввишки до півметра) і дуже великих (метрових) писанок. У передвеликодній галереї представлені аrt-об’єкти, створені львівськими майстрами у минулі роки, також – розписані цьогоріч. До дня Воскресіння Христового збірка поповниться ще десятьма експонатами.

У межах фестивалю відбуватимуться майстер-класи з розмальовування невід’ємних атрибутів Великодня, що їх проводитиме відома писанкарка, член об’єднання народних майстрів при обласному Центрі народної творчості та культурно-освітньої роботи, а ще – психолог Оксана Наконечна. 

Також усіх охочих (дорослих і маленьких) вчитимуть виготовляти свічки-писанки та канделяброві свічки. Частину коштів, вторгованих з майстер-класу, віддадуть на «Добру справу».

Зрештою, до збору коштів, не чекаючи майстер-класів, вже можна долучитися. Організатори зробили вхід до Галереї писанок платним – квиток коштує 10 гривень (дітям до дев'яти років вхід до експозиції вільний). На інформаційному табло зазначено, що гроші збирають для ОХМАТДИТу – на облаштування ЛОР-операційної.

Акція «Добра справа» проходила й минулого року – тоді було зібрано 43 тисячі 620 гривень, а передали їх на потреби приймального відділення львівського ОХМАТДИТу.

Триватиме Фестиваль писанок до 5 травня.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати