Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні Київський апеляційний суд розгляне скаргу захисників Мангера

21 лютого, 10:15
Фото: Стас Козлюк

Сьогодні, 21 лютого, на 17:10 у Київському апеляційному суді призначено розгляд скарги сторони захисту голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк, на рішення Шевченківського райсуду Києва.

Суд першої інстанції ухвалив заарештувати Мангера до 3 березня з правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн. Заставу за Мангера вніс його адвокат Дмитро Ільченко.

Раніше в Генеральній прокуратурі повідомили, що також подали апеляцію. Прокуратура вважає занадто м’якою ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 15 лютого, яка дозволила Мангеру вийти з-під варти під заставу. Сторона обвинувачення просить заарештувати Мангера без права внесення застави.

Вчора, 20 лютого, в СБУ повідомили, що Владислав Мангер двічі відмовився давати свідчення по справі Гандзюк.

«15 лютого 2019 під час проведення допиту як підозрюваного Мангера останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України. Більше того, 20 лютого 2019 на пропозицію слідчого дати показання з приводу підозри Мангер, посилаючись на надумані, на думку органу досудового розслідування, приводи, повторно відмовився їх давати. Така позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп’ютерного поліграфа», – заявили в СБУ.

Під стінами Київського апеляційного суду планується акція учасників ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?». Про це повідомляється на сторінці ініціативи у фейсбук. Активісти прийдуть, аби ще раз публічно висловити вимогу про арешт усіх причетних до вбивства Гандзюк.

Нагадаємо, 11 лютого Владиславу Мангеру вручили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Мангер організував цей злочин, керуючись особистою неприязню, що виникла у зв’язку з активною громадською діяльністю Катерини, яка протидіяла незаконним вирубкам лісів під прикриттям штучних підпалів та іншим незаконним діям, спрямованим на отримання «злочинних прибутків».

Мангер звинувачення на свою адресу заперечує, вважає справу політичною розправою і наполягає, що ніяк не пов'язаний із убивством Гандзюк.

Іван АНТИПЕНКО, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати