Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Клиха відправили на лікування у Челябінськ, - правозахисниця

21 лютого, 21:03
Фото: radiosvoboda.org

Російська правозахисниця Тетяна Щур заявила, що український політв’язень Станіслав Клих переведений до Челябінська “на планове лікування”.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Станіслав Клих знаходиться на плановому лікуванні в ЛВУ-3 (лікувально-виправної установи – ред.) в Челябінську. Туди він був направлений з Магнітогорської тюремної психоневрологічної клініки, де він відмовився від лікування. Ставлення в ЛВУ-3 йому минулого разу сподобалося. Але це за контрастом з в’язницею і ОПЛ (Обласна психіатрична лікарня в Магнітогорську – ред.)”, – розповіла Щур.

За словами правозахисниці, поки немає можливості направити до Клиха адвоката правозахисної організації, оскільки той зайнятий іншим процесом на виїзді.

Однак, вона вважає, що зараз відповідний час, щоб український омбудсмен Людмила Денісова зробила запит до свого колеги в РФ і направила до Клиха представників челябінської Громадської спостережної комісії.

Нагадаємо, що Станіслав Клих в листі до в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун повідомив про погіршення стану здоров’я та підозру на рак.

Його адвокат повідомив, що Станіслав Клих знаходиться під сильним психологічним тиском й повільно божеволіє.

Верховний суд Чечні у травні 2016 року засудив Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув’язнення. Згідно з вироком,

Карпюк повинен провести у в’язниці перші 10 років, Клих – перші 9 років, потім вони повинні бути відправлені в колонію суворого режиму.

Російська влада звинувачує українців Клиха та Карпюка в тому, що вони нібито воювали в 1994-1995 роках проти армії РФ на стороні президента Ічкерії Дудаєва.

Українці заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а їх свідчення були отримані російським наслідком під тортурами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати