Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На саміті у Брюсселі підтримали початок другої фази виходу Британії із ЄС

20 жовтня, 16:02
Фото Reuters

Під час саміту у Брюсселі лідери ЄС підтримали ідею розпочати переговори щодо другої фази виходу Великої Британії із ЄС. Йдеться про перехід до обговорення майбутніх торговельних угод, які будуть регулювати відносини Євросоюзу та Великої Британії після її виходу. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив голова Європейської Ради Дональд Туск.

«Лідери ЄС надали «зелене світло» внутрішній підготовці Євросоюзу в складі 27-ми до другої фази», – пише лідер євроустанови.

«Брекзит» та стан переговорів навколо виконання зобов’язань ЄС перед Британією і навпаки – одне з головних питань дводенного саміту глав держав і урядів 28 держав ЄС, передає "Радіо Свобода".

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей перед засіданням лідерів ЄС заявила, що скористається самітом для розвитку «амбіційних проектів» з іншими 27 країнами ЄС. Досі переговорна робоча група від ЄС наполягала, що переговори про подальші відносини офіційного Лондона і співдружності можуть розпочатися тільки після досягнення угоди щодо трьох пунктів: майбутнього статусу британців в ЄС і громадян країн ЄС у Британії, питання фінансових зобов’язань Великої Британії та майбутнє кордону з Ірландією й пов’язана з ним доля мирного врегулювання в Північній Ірландії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати