Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові люди вийшли з вимогою покарати вбивць безпритульних тварин

20 липня, 14:15
Фото надано автором

Сьогодні, 20 липня, кілька десятків львів’ян вийшли на мітинг на підтримку безпритульних тварин. Таким чином вони приєдналися до всеукраїнської акції «Україна – не шкуродерня», яка пройшла в багатьох містах України.

Дана акція мала на меті привернути увагу громадськості до події, які відбулися в ніч на 16 липня у Миколаєві. Там працівники комунального підприємства «Центр захисту тварин» провели евтаназію понад сотні собакам та цуценятам. За їх словами, ці тварини були агресивними. Такі архаїчні і садистські методи щодо безпритульних тварин викликали хвилю обурення в суспільстві.

Люди під львівською Ратушею тримали плакати із написами: «Живодерів за грати», «STOP жорстокість!», «Ми проти вбивства безпритульних тварин!», Байдужість вбиває» та іншими. Багато людей прийшли на акцію із своїми домашніми улюбленцями.

За словами однієї із учасниць акції, такі дії комунального підприємства просто лякають людей своєю жорстокістю. Адже в цивілізованому світі вже давно так не поводяться із безпритульними тваринами. Щоб зменшити їх кількість застосовують стерилізацію, а не вбивають їх. За вбивство ж безпритульних тварин в Європі, наприклад, можна утримати серйозний термін ув’язнення. Тому активісти вимагали на акції також і жорсткого покаранням вбивцям собак та цуценят в Миколаєві.

Також під час акції відбувався збір підписів під зверненням до Президента України. У ньому активісти вимагають прийняти дієвий закон про захист тварин. В цьому законі повинні бути чітко прописані пункти про відповідальність власників тварин, обов’язкова реєстрація домашніх улюбленців та регулювання чисельності безпритульних тварин за схемою – відлов, стерилізація, відпуск.

Варто додати, що Львівська міська рада засудила жорсткі дії до безпритульних тварин у Миколаєві.

Павло Паламарчук, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати