Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справа Шеремета: Слідство встановило людину, причетну до вбивства журналіста

20 липня, 12:39
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

Слідство встановило людину, причетну до вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це на брифінгу в Одесі заявив заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, повідомляють "Українські новини".

"Проведена робота за визначеними напрямками. Сьогодні можу сказати, що встановлено особу, тобто не встановлена особистість, а людина, яку можна ідентифікувати", - сказав він.

За словами Аброськіна, встановити особу злочинця дозволить аналіз відеоматеріалу. Аброськін також додав, що мова йде про людину, яка була до вбивства і яка була на відео при безпосередньому замінування автомобіля.

Читайте також - «Справа Шеремета»: контекст і підтекст

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 7:45 в центрі Києва було висаджено у повітря машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах. Через рік директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що слідство, ґрунтуючись на низці факторів, вважає дуже ймовірним російський слід у вбивстві журналіста Шеремета і низки українських високопоставлених офіцерів.

9 жовтня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що розслідування вбивства Шеремета просуватиметься більш активно після отримання "зачіпки" для слідства.

У березні 2017 року президент Петро Порошенко заявив, що Служба безпеки має "підставити плече" правоохоронцям у питанні розкриття резонансних вбивств журналіста Павла Шеремета і політика Дениса Вороненкова, а розкриття цих вбивств є справою честі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати