Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британський парламент проголосував за відтермінування Brexit

19 жовтня, 17:52
Фото: Reuters
Палата громад Великої Британії проголосувала за поправку, яка відтерміновує затвердження угоди про вихід країни з Європейського Союзу.

За відповідне рішення проголосували 322 британських депутати, проти — 306, передає Hromadske.

Автор поправки — колишній депутат від Консервативної партії Олівер Летвін. Поправка зобов’язує прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона просити відтермінувати вихід Великої Британії з ЄС до завершення всіх законодавчих процедур щодо виходу.

Ухвалений раніше закон, який зобов’язував Джонсона попросити відстрочки Brexit до 19 жовтня включно, мав недопрацювання. Окрім самої угоди, британські депутати повинні проголосувати за закон про заміщення права ЄС положеннями англійського права, інакше 31 жовтня відбудеться жорсткий Brexit. Закон не врахував цей момент і згадував лише про затвердження угоди.

Поправка Летвіна виправляє цей недолік, водночас голосування за угоду Джонсона відкладається до наступного тижня. До 23:00 за британським часом прем’єр-міністр повинен попросити в ЄС відстрочки Brexit.

Джонсон заявив після голосування, що не проситиме додаткової відстрочки в і наступного тижня винесе на голосування необхідні законопроєкти.

Водночас у разі ухвалення британським парламентом усіх необхідних процедур до 31 жовтня відстрочка може бути скасована.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати