Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Буде недоречним відзначати роковини ІІ Світової війни за участю Путіна, - віце-прем’єр Польщі

19 липня, 13:08
Фото: polinst.kyiv.ua

Путін є лідером країни, яка здійснює збройну агресію проти своїх сусідів і буде недоречним відзначати роковини збройної агресії проти Польщі за участю лідера, який сьогодні тими ж методами ставиться до своїх сусідів.

На цьому у четвер наголосив віце-прем’єр Польщі Яцек Сасін, відповідаючи на запитання про можливу присутність президента Росії на меморіальних заходах до 80 роковин початку Другої світової війни, що відбудуться 1 вересня у Варшаві, передає Польське радіо.

Як відомо, на цьогорічний ювілей роковин ІІ Світової війни польська влада запросила лідерів країн НАТО, Європейського Союзу та Східного партнерства. У Варшаві сподіваються на особливо сильну присутність лідерів держав регіону Центрально-Східної Європи.

Заступник прем’єр-міністра Польщі Яцек Сасін у розмові з порталом wp.pl також підтвердив, що на меморіальних заходах 1 вересня у Варшаві буде президент США. «Обов’язково буде президент Трамп, це вже підтверджено. Будуть також інші лідери, зараз ми підтверджуємо їхні візити», - сказав він.

За інформацією Польського радіо, у Варшаві чекають на приїзд щонайменше кільканадцяти світових лідерів. Крім президента США, сподіваються на прибуття канцлерки Німеччини Анґели Меркель та президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра. «Урочисті заходи 1 вересня у столиці мають бути найбільшим з’їздом на рівні очільників держав від часу варшавського саміту НАТО», - заявили джерела у Президентському палаці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати