Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трамп погрожує Китаю ескалацією торгівельної війни

19 червня, 11:08
Фото: AFP

Сполучені Штати заявили в понеділок, що якщо Китай призведе до виконання загрозу ввести мита на американські товари, то додаткові митні збори в розмірі 10 відсотків будуть накладені на китайську продукцію загальною вартістю в 200 мільярдів доларів, повідомляє Радіо Свобода.

"Будуть зроблені нові кроки з метою спонукати Китай відступити від недобросовісної торгової практики, відкрити свої ринки американським товарам і погодитися на більш збалансовані торгові відносини з Америкою", - заявив президент США Дональд Трамп.

Особливе невдоволення глави держави викликає відмова китайської влади захищати американську інтелектуальну власність. Міністерство торгівлі КНР швидко відгукнулося на слова Трампа, засудивши його за "здирницькі тактику" і пригрозивши "жорстко відповісти на надмірний тиск".

У минулу п'ятницю адміністрація Трампа повідомила, що введе 25-відсоткове мито на китайський експорт на загальну суму 50 мільярдів доларів. Пекін звинуватив Сполучені Штати в "розв'язуванні торгової війни" і майже відразу застосував ідентичну міру до американських товарів, включаючи зернові, автомобілі та морепродукти.

Американські мита на 800 з гаком експортних позицій КНР на загальну суму 34 мільярди вступлять в силу 6-го липня. Мита ще приблизно на 300 позицій поки не пройшли стадію громадського обговорення.

На провідних світових біржах в останні дні відбувається падіння курсів акцій через побоювання, що торгово-економічні тертя між США і КНР приведуть до збоїв в міжнародних дистриб'юторських ланцюжках.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати