Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нафтогаз: Газпром знайшов спосіб ухилитися від виплат боргів Україні

19 червня, 18:50
Фото: sverigesradio.se/Leif R

Національна акціонерна компанія (НАК) Нафтогаз України побоюється, що російський монополіст компанія Газпром за час призупинення процедури виконання рішення Стокгольмського арбітражу зможе реструктуризувати свої активи у Європі для уникнення примусової виплати $2,6 млрд і відсотків.

Про це йдеться у зверненні української компанії в Апеляційний суд Швеції, передає Інтерфакс-Україна.

Також НАК аргументує необхідність відміни наказу про призупинення процедури виконання рішення арбітражу.

Крім того, у Нафтогазі вважають, що на це, зокрема, вказує факт відмови низки дочірніх компаній Газпрому співпрацювати з судовими виконавцями і готовність надавати їм реєстри.

Також наголошується, що в короткостроковий період підготовки НАК клопотання про арешт закордонного майна Газпрому п'ять її "дочок" заявили, що російська компанія більше не є їх власником. У Нафтогазі не вважають це збігом.

В іншій частині документа компанія пояснює неспроможність тверджень Газпрому про начебто втручання в процес прийняття рішення Стокгольмським арбітражем сторонньої особи. Зокрема, Нафтогаз наводить свідчення головного арбітра в розгляді між компаніями, який стверджує, що вказана російською компанією особа не брала участі в прийнятті будь-якого рішення.

Також українська компанія ставить під сумнів відповідні висновки залученого російською компанією лінгвіста і використаної ним програми, за допомогою яких Газпром розраховує на скасування рішення по транзитному контракту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати