Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світоліна розпочала турнір з перемоги у Бірмінгемі

19 червня, 22:49
Фото Reuters

П'ята ракетка світу Еліна Світоліна стартувала у першому колі турніру серії WTA у британському Бірмінгемі з трав'яним покриттям. Напередодні змагань українка є лідером. Сам турнір перший у цьому сезоні на такому покриті й має стати підготовкою до Вімблдонського турніру, який розпочнеться вже за кілька тижнів.

У стартовому поєдинку нашій співвітчизниці протистояла господарка змагань 126-а ракетка у рейтингу WTA британка Хезер Уотсон.  Суперниці добре знають одна одну, адже провели три очних зустрічі, у яких двічі перемогу святкувала саме Уотсон. Проте остання перемога була за Світоліною на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Щодо звітного протистояння, то вже в перших двох геймах Еліна Світоліна почала підтверджувати реноме лідера, повівши в рахунку 2:0. Проте далі українка не змогла виграти свою подачу і Уотсон скоротила відставання. Але наступні два гейми поспіль 5-а ракетка світу, хоч і не без проблем, але виграла 4:1. Протягом подальшої частини сету британка змогла взяти лише один гейм. Українка ж зробила ефектне завершення сету, звівши його до впевненої перемоги з рахунком 6:2.

У другому сеті Хезер Уотсон уже не дала представниці України зробити настільки впевнений відрив. Як наслідок, спортсменки йшли з рівним рахунком – 5:5. Проте два останні гейми Світоліна не змогла виграти, тому поєдинок дещо затягнувся. Зі стартом третього сету Еліна Світоліна почала нарощувати свій гандикап і вже не дала суперниці наздогнати себе – 6:3 на користь українки.

Наступну гру Світоліна проведе проти переможниці пари Наталія Віхлянцева - Каміла Джорджі.

Богдан ПРОСКУРОВ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати