Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кислиця: Україна докладає всіх зусиль, щоб довести до кінця війну, яку не починала

19 лютого, 16:32
Фото: unmultimedia.org

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця виступив 18 лютого на засіданні Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй щодо ситуації на сході України, повідомляє Постійне представництво України при ООН.

“Напад, скоєний сьогодні (18 лютого – ред.), в день п’ятої річниці трагедії в Дебальцеві, є особливо цинічним. Українські збройні сили дали адекватну відповідь на цей наступ, здійснений російськими окупаційними силами із застосуванням забороненої «Мінськом» зброї, реалізуючи невід’ємне право України на самооборону. Очевидно, що Кремль продовжує дотримуватися стратегії ескалації на Донбасі, що є грубим порушенням зобов’язань Росії, взятих в якості учасника Мінських угод», – сказав Кислиця, передає Радіо Свобода.

Кислиця зазначив, що за останні два місяці позиції українських військових на Донбасі були обстріляні понад 400 разів, а з початку року 13 українських військовослужбовців були вбиті і майже 60 поранені.

«Хтось може назвати це замороженим конфліктом? Або, можливо, конфліктом низької інтенсивності? Це війна, єдина війна, що триває в Європі. Повномасштабна війна, яку ведуть російські війська і її найманці, зі зброєю і боєприпасами, що постачаються Російською Федерацією», – сказав заступник голови МЗС.

Він додав, що «лише минулого року Російська Федерація відправила на окуповані території Донбасу понад 4 тисячі тонн зброї та боєприпасів».

«Схід – не єдина лінія фронту в Україні. На півдні, в результаті спроби Росії анексувати Крим, півострів перетворився на правозахисне гетто і величезну військову базу, що підриває регіональну безпеку», – вказав дипломат

Він згадав про «захмарну» кількість політичних заручників і репресії проти українців і кримських татар в Криму.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб остаточно довести цю російсько-українську війну, яку ми не починали, до кінця, незалежно від того, як сильно інша сторона намагається продовжити її, аби Україна стекла кров’ю», – сказав Кислиця.

Він закінчив свій виступ російською мовою і перефразованими рядками з вірша Євгена Євтушенка: «Так хотят ли русские войны?».

18 лютого відбулося засідання Ради безпеки ООН до річниці підписання Мінських угод, яке ініціювала Росія.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати