Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Секретар РНБО: Україна має намір домогтися повного з'ясування обставин катастрофи літака рейсу PS752 в Тегерані і покарання винних

19 січня, 14:48
Фото: twitter.com/rnbo_gov_ua

Україна продовжуватиме роботу над тим, щоб були повністю з'ясовані обставини катастрофи літака авіакомпанії МАУ, збитого 8 січня в Тегерані, і покарання винних у цій трагедії, наголошує секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Сьогодні з Ірану прибув літак із тілами українців, що загинули у страшній авіакатастрофі. Україна зазнала непоправної втрати. Але сьогодні у нас є можливість гідно попрощатися з ними на рідній землі. Глибокі співчуття рідним і вічна пам'ять загиблим. А наша робота не зупиниться до цілковитого з'ясування обставин трагедії та покарання винних", - написав Данілов на своїй сторінці в Facebook в неділю.

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, розбився поблизу міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше Командувач аерокосмічних сил Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати