Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ нарощує кількість зброї в окупованому Криму, - розвідка

18 березня, 17:24
Фото: mil.gov.ua

В окупованому Криму додатково розгорнуто 100 бойових літаків, збільшено кількість ракетних комплексів та іншого озброєння, що Росія може використати у разі масштабної збройної агресії проти України.

Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький в ефірі телеканалу "ATR", повідомляє прес-служба розвідки.

"Після анексії півострова російські окупанти значно збільшили там кількість озброєння та військової техніки. Зокрема, за оцінками воєнної розвідки України, в окупованому Криму додатково розгорнуто близько 100 бойових літаків. Збільшена кількість бойових вертольотів. У бойовому складі Чорноморського флоту Росії перебуває 6 підводних човнів, оснащених крилатими ракетами "Калібр". На територію Криму були передислоковані берегові ракетні комплекси "Бал" та "Бастион", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначається, розташовані в анексованому Криму російські зенітні ракетні комплекси С-400 можуть вражати літаки навіть в центральних регіонах України. За словами Скібіцького, російська армія може використати цю зброю при збільшенні масштабів збройної агресії проти України.

Також, за його словами, на території окупованого Криму сьогодні перебуває близько 32 тисяч військовослужбовців російських окупаційних військ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати