Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині через підозру у хабарництві відсторонили від посади міського голову Могилів-Подільського

18 лютого, 18:10
Фото vin.gp.gov.ua

Вінницький міський суд задовольним клопотання слідчого, яке було погоджене з процесуальним керівним, та відсторонив міського голову Могилів-Подільського від займаної посади до 8 квітня 2019 року. Про це повідомляє сьогодні, 18 лютого, прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Міський голова Могилів-Подільського, за попередньою змовою із начальником земельного відділу міської ради, одержали від потенційного забудовника частину неправомірної вигоди у сумі 7,5 тисяч доларів США за підписання договору суперфіцію та подальше сприяння в одержанні у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову. Очільнику міста оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрали запобіжний захід – домашній арешт на нічний період доби», – йдеться у повідомленні.

Вище згадана стаття Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За даними офіційної сторінки Могилів-Подільської міської ради, прикордонне місто очолює Петро Бровко. На посаді мера він пробув у період з 1994 року по 2006 рік. Повторно був обраний через одну каденцію – з листопада 2010-го по жовтень 2015 року. Вчетверте був обраний міський голову у 2015 році і керував Могилів-Подільським до цього часу.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати