Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Газові питання: Україна, ЄС та РФ домовились розробити дорожню карту подальших переговорів

17 липня, 16:09
Фото Reuters

Україна, ЄС та Російська Федерація домовилися розробити дорожню карту для подальших зустрічей щодо обговорення транзиту російського газу територією України. Про це йдеться у повідомленні міністерства економіки Німеччини за підсумками першої тристоронньої зустрічі в Берліні в рамках переговорів щодо транзиту газу, передає "ЄП".

Повідомляється, що зустріч у Берліні відбулася на запрошення міністра економіки Німеччини Петера Альтмайєра. У ній взяли участь віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр енергетики РФ Александр Новак.

"Вони, зокрема, обговорили майбутній формат транзиту російського газу через Україну після завершення терміну дії чинних контрактів на постачання газу", - йдеться у повідомленні.

Під час першої зустрічі у міністерстві економіки Німеччини сторони обговорили свої вихідні позиції. "Виходячи з цього, буде розроблена дорожня карта для майбутніх зустрічей", - повідомляє міністерство економіки ФРН.

"Сьогоднішні переговори мають особливе значення в рамках режиму тиші і мирного процесу в Україні. Ці переговори можуть означати новий імпульс для мирного процесу в цілому", - заявив міністр економіки Німеччини Альтмайєр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати