Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трамп закликав РФ припинити підтримку Асада

17 лютого, 11:17
Фото: Reuters

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав Росію припинити підтримку сирійського правителя Башара Асада. 

Про це Трамп сказав у неділю, 16 лютого, під час телефонної розмови з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, передає Deutsche Welle з посиланням на пресслужбу Білого дому.

За словами представника пресслужби адміністрації Трампа, глава Білого дому воліє, щоб Москва "припинила підтримувати звірства режиму Асада", цитує інформагенція dpa. Крім того, у розмові з Ердоганом Трамп підтримав політичне вирішення сирійського конфлікту, наголошують у Білому домі.

Під час телефонних перемовин з лідером Туреччини Трамп також висловив занепокоєння через загострення збройного протистояння в сирійській провінції Ідліб, де підтримувані Росією війська Башара Асада ведуть наступ на підконтрольні сирійській опозиції райони. Американський президент подякував Ердогану за зусилля, спрямовані на те, щоб "перешкодити виникненню гуманітарної катастрофи".

Протягом останніх двох місяців сирійська армія за підтримки авіації РФ проводить масштабний наступ на формування в Ідлібі. Днями Анкара пригрозила Дамаску наслідками в разі подальших обстрілів турецьких військ, що перебувають на території сирійської провінції Ідліб. Крім Росії, на боці сил Асада стоять також Іран та шиїтські формування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати