Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна в рамках позову проти РФ вимагає відновити діяльність Меджлісу в Криму, - Клімкін

17 січня, 18:06
Фото Reuters

В рамках другої складової позову проти РФ в Міжнародний суд ООН Україна вимагає відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ході брифінгу, передає "112 Україна".

"Ми вимагаємо від РФ в рамках другої складової нашого позову. Це невідкладно припинити порушення Конвенції та вжити всіх заходів з метою гарантування повної та рівної захисту всім етнічним групам в окупованому Криму, включаючи кримських татар і українців. Невідкладно відновити діяльність Меджлісу, це дуже важливий момент, невідкладно вжити заходів з метою недопущення подальшого зникнення, вбивства та катування кримських татар, відновити діяльність кримськотатарських та українських ЗМІ, відновити роботу кримськотатарських та українських закладів освіти і, звичайно, компенсувати збитки, завдані такими діями", – сказав Клімкін.

Він додав: "І ми будемо працювати над тим, щоб Міжнародний суд ООН прийняв відповідні заходи, які будуть накладені на Росію під час цих слухань".

Нагадаємо, що Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії у зв'язку з порушенням РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати