Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У 2016 році за зловживання звільнили понад 900 прикордонників

17 січня, 16:52
Фото з архіву "Дня"

Протягом минулого року відбувалося жорстке реагування на будь-які спроби зловживань з боку прикордонників: до дициплінарної відповідальності було притягнуто 6 тис. осіб, за негативними статтями звільнено 900.

Про це повідомив на засіданні колегії прикордонного відомства керівник Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

"У 2016 році проведено понад 3 тис. розслідувань та перевірок, до дисциплінарної відповідальності притягнули майже 6 тис. осіб, а до адміністративної – 2 тис. 400 осіб, кримінальні провадження відкрито стосовно 274 прикордонників, 48 з них – засуджено, за негативними статтями звільнили понад 900 осіб, у т.ч. більше 30 – з позбавленням військового звання", - сказав Назаренко.

За його словами, у той же час, кількість відмов прикордонників від неправомірної вигоди зросла за рік майже в 4 рази, за якісну службу та принципову позицію було премійовано майже 2 тис. військовослужбовців.

Він також додав, що відповідно до Стратегії розвитку відомства чітко визначені основні напрями на 2017 рік. Серед них заходи з розвитку інтегрованого управління кордонами, готовність Служби до виконання завдань із захисту кордону, розвиток прикордонної інфраструктури, а також підвищення рівня довіри до прикордонників тощо. 

У ході засідання колегії прикордонного відомства міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив 13 кращим прикордонникам нагороди та відзнаки міністерства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати