Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко розраховує на надходження четвертого траншу від МВФ у найближчі тижні

17 січня, 14:28
Фото з архіву "Дня"

Президент України Петро Порошенко очікує, що черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна отримає в найближчі тижні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений, що через кілька тижнів відбудеться засідання ради директорів МВФ, і ми повинні отримати його (транш, – ред.)", - зазначив він.

Порошенко підкреслив, що Україна в кінці 2016 року виконала всі умови для отримання чергового траншу. У тому числі були зроблені кроки для стабілізації банківської системи, проведена націоналізація найбільшого українського банку - "ПриватБанку".

При цьому Порошенко висловив впевненість, що Україна повинна мати ефективну співпрацю з МВФ "і мова йде не тільки про гроші: більш важливим є меседж для інвесторів".

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України очікує наступний транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою розширеного фінансування (EFF) на 1 млрд доларів на початку лютого.

Нагадаємо, до цього Національний банк України прогнозував надання наступного траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів до кінця 2016 року, однак пізніше було заявлено про перенесення його отримання на 2017 рік.

На початку січня стало відомо, що Кабінет Міністрів очікує 4-й транш від МВФ на 1 млрд доларів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати