Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джонсон закликав Британію готуватися до жорсткого варіанту Brexit

16 жовтня, 20:11

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив у п'ятницю, що його країні пора готуватися до жорсткого варіанту завершення процесу виходу з ЄС, оскільки переговорний процес із Брюсселем не приносить результатів.

"Оскільки через десять тижнів, 1 січня, завершиться перехідний період, я маю дати оцінку тому, що нас очікує. З огляду на те, що ЄС в останні місяці переважно відмовлявся від по-справжньому серйозних переговорів... я дійшов висновку , що до 1 січня ми, скоріше, підемо "австралійським" сценарієм", - сказав Джонсон у телезверненні.

Він пояснив, що під "австралійським" сценарієм має на увазі те, як його країна вибудовувала взаємодію з Австралією - відмова від різних форм привілейованого партнерства і перехід "до простих принципів, заснованих на глобальній вільній торгівлі".

Джонсон пояснив, що саміт ЄС, що триває в п'ятницю в Брюсселі, теж не вселяє йому оптимізму з приводу подальших переговорів щодо Brexit.

Наприкінці 2020 року завершується перехідний період перед остаточним виходом Великої Британії з ЄС. Передбачалося, що за цей час сторони домовляться про принципи подальших відносин у різних сферах. Однак обидві сторони заявляють, що наразі переговорний процес дуже далекий від завершення, залишається маса невирішених питань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати